HE

Så bygger du egna

Elitteam i företaget

INSPIRATION TODAY

"Tänk på hur du tänker, tänk positivt"

Hans Engberg vd


CHEFSUTVECKLARE • COACH •  ENTREPRENÖR • FÖRELÄSARE


Positiv energi är mitt varumärke

 

Specialitet: Chefsutveckling, Affärsutveckling & Karriärutveckling


ABOUT ME


Anledningen till att jag skapade Pulsgeneratorn var att jag ville skapa en process och ett enkelt web-verktyg som får alla i organisationen att dra åt samma håll och samtidigt enkelt kunna unvika de hinder som en förändring kan innebära i en organisation. Framdriften i bolaget ökar du genom att använda verktyget Drivhjulet i organisationen. Vi brukar säga: -Det som mäts blir gjort.

När jag arbetar som chefsutvecklare så möter jag de utmaningar som VD har på såväl högsta nivå som i ett mindre företag.


Med den erfarenheten som insats har Pulsgeneratorn & Drivhjulet utvecklats för att skapa maximal affärsnytta i bolaget och med det ökad lönsamhet.

Tidigare har vi utvecklat en process för insteg i arbetsmarknaden som vi kallar startmotorn. Här lägger vi focus på att förkorta tiden för insteget på arbetsmarknaden genom en effektiv process som fastställer en livsplan och sedan mäter individens beteende, värderingar, attityd, kompetens och motivation. Vi har med denna process satt 80% av våra kunder i jobb inom 6 veckor.

MY WORK


Efter min ledarskapsutbildning hos General Motors i Detroit studerade jag ekonomi på Uppsala Universitet i tre år. Där började jag mitt bygge av Brädseglaskolans fem butiker i Sverige.


Vi tog över importen av Northsails, Vinta, Alpha, Sailboard, Camaro, Open Ocean, Windsurfing Chiemsee mm.  Idén var att integrera vertikalt, öka marginalen och höja kundservicen genom bättre tillgänglighet och lägre priser. 


Samtidigt med Brädseglarskolan arbetade jag tillsammans med General Motors hos en Opelagent i Västa Götaland.


När vi senare byggde upp Svenska Lek & Lärspel producerade vi 150 olika PC spel på 6 olika språk. Vi sålde 500 000 spel per år som  mest och höll i hela värdekedjan från PC, Film, Marknadsproduktion till rackjobb i butik.


Under Empertors uppbyggnad har jag haft stor nytta av min breda erfarenhet och varit en aktiv del av att skapa kompetensutvecklings processerna och senare produkterna, Startmotorn, 80% i jobb inom 6 v, Kompetensia, nu Pulsgeneratorn och Drivhjulet. Vi kommer att använda alla dessa verktyg för att sjösätta Elitteam i din verksamhet.


Vidare har jag startat Sälengårdarnas Fastighetsbolag vars syfte är att exploatera i tre faser i centrala Sälenfjällen. Fas ett har startat och de första av fjorton lägenheter står klart i januari 2017.

EMPERATOR


Att arbeta som coach och utvecklare av coachprocesser som hela tiden sätter kunden i centrum har varit utmanande och väldigt roligt att tillföra all kundnytta.


Våra utbildningar, coachning och ledarskapsutveckling har influerats av militär, privat och nu idrottsledarskapserfarenheter och de bästa verktygen från dessa inspirationskällor är grunden för all vår process och produktutveckling.


Vi har valt 11 vetenskapligt grundade modeller och fört in i ett enda mätverktyg: Pulsgeneratorn.


Nu kan vi tillsammans med er utbilda, coacha och mäta er utveckling mot Elitteam

SVENSKA LEK OCH LÄRSPEL


Vi arbetade med flera varumärken, tex Lattjo Lajban med TV4, Woodii med Tv 3 och Yong Einstein. Största marknaden var Sverige, sedan Finland, Norge, Danmark, England och Tyskland.


Vi producerade ca 150 olika lek och lär spel och sålde ca 500 000 st per år under tiden innan gratis nedladdningen kom igång.


Vi producerade och sände Tv program & Tv reklam i Sverige, Norge, Finland.

BRÄDSEGLARSKOLAN


Vår butik i Hammarbyhamnen var vårt flaggskepp, bland våra 5 butiker, med inomhus swimmingpool, vindmaskin och senare en inomhus skidbacke. Vi startade med import av Nothsails, Open Ocean, Windsurfing Chiemsee, Sailboard, Vinta, Alfa, Camaro och tillbehör från världens alla hörn.


Vi var ledande på den skandinaviska marknaden under de åren windsurfing var populärt.


Artillerigatan 6, 1tr

114 50 Stockholm

+46 8 550 08 770